Često postavljena pitanja

Potrudili smo se da odgovorimo na najčešće postavljena pitanja, kako bismo Vam olakšali snalaženje na našoj internet prodavnici.

Isporuka robe:

Koji su načini isporuke delova poručenih na internet prodavnici deloovi.com?

Delove za Vaš automobil koje ste poručili na našoj internet prodavnici šaljemo na Vašu kućnu adresu, ili bilo koju drugu adresu koju ste uneli prilikom slanja porudžbine, posredstvom kurirske službe ”Aks”. Isporuka se vrši isključivo na teritoriji Republike Srbije.

Takođe je moguće i lično preuzeti poručene delove u našem poslovnom prostoru (koji se nalazi) na adresi Maršala Tita 220 , Dobanovci.

Koliki su troškovi isporuke?

Isporuka porudžbina čija je vrednost veća od 5.999 RSD je besplatna, dok se za porudžbine čija je vrednost manja od 5.999 RSD isporuka naplaćuje po ceni od 499 RSD.

Za paketi koji su van gabaritni može doći do korigovanja cene u smislu povećanja. O tome ćete biti obavešteni unapred od strane našeg korisničkog servisa.

Koliki je rok isporuke?

Rok isporuke je 24h od momenta prijema porudžbine. U slučaju zastoja kuriske službe roba dolazi na Vaša vrata u roku od tri dana od datuma poručivanja.

U slučaju da poručeni deo nemamo na lageru, rok isporuke može biti produžen, o čemu ćete biti obavešteni putem email-a.

Kompanija DELOOVI doo Beograd se obavezuje da će najkasnije, a u zakonskom roku do 30 dana od datuma porudžbine isporučiti robu potrošaču.

Kako mogu pratiti svoju porudžbinu?

Da biste pratili status Vaše porudžbine, potrebno je da na našoj prodavnici na stranici ”Pratite porudžbinu” unesete jedinstveni broj porudžbine u označeno polje i pritisnete dugme ”Prati”.

Jedinstveni broj porudžbine će Vam biti poslat u email – u sa potvrdom porudžbine.

Informacije o načinu plaćanja:

Načini plaćanja?

Plaćanje poručenih delova za Vaš automobil na našoj internet prodavnici možete izvršiti na neki od sledećih načina:

  • Plaćanje gotovinom prilikom isporuke – kuriru
  • Plaćanjem po predračunu – Pošto ste izabrali određeni deo sa naše internet prodavnice, odabirom opcije plaćanje po predračunu na Vašu e-mail adresu stiže predračun, po verifikaciju uplate porudžbina će Vam biti poslata.
  • Plaćanjem online karticama MasterCard, Visa, Dina, American Express
  • USKORO plaćanje kreditnim karticama na odloženo do šest rata karticama Banke Intesa.

Koliko je bezbedna kupovina platnom karticom na Vašoj internet prodavnici?

Poverljive informacija kao što su Vaši lični podaci, i podaci o platnim karticama čuvaju se u strogoj tajnosti. Kompanija DELOOVI doo Beograd garantuje sigurnost Vaših podataka kao i bezbedno plaćanje korišćenjem platnih kartica na našoj internet prodavnici.

Na ovom linku možete pročitati “Pravilnik o zaštiti podataka o ličnosti”.

Reklamacija:

Poručio sam pogrešan deo, šta da radim?

U koliko prvi put kupujete deo a ne bavite se profesionalno prodajom auto delova, savetovali bismo Vas da pozovete naš call centar na broj: 011 428 62 56 , tim iskusnih prodavaca će Vam  za par minuta pomoći da dođete do odgovarajućeg dela.

U slučaju da ste sami odabrali pogrešni deo, potrebno je poslati e-mail obaveštenje na adresu office@deloovi.com. Naše kolege u sektoru reklamacija će Vas kontaktirati i probati da Vam pomognu. 

U ovom slučaju troškove transporta robe (povrata) snosi kupac robe.

Deo koji sam poručio na internet prodavnici je oštećen, kako mogu izvršiti reklamaciju?

U slučaju da je deo koji ste poručili oštećen ili neodgovarajući, potrebno je da popunite reklamacioni list, i isti pošaljete u elektronskoj formi na našu e-mail adresu office@deloovi.com.

Proizvod koji se šalje na reklamaciju mora biti dostavljen čist, uz ovaj Reklamacioni list koji ste prethodno popunili. Proizvod koji se šalje mora biti bez popravki i prepravki ili pokušaja popravki i prepravki. U suprotnom reklamirani proizvod neće biti uzet u razmatranje.

Reklamacije je potrebno izvršiti u toku od 15 dana od momenta prijema porudžbine, u suprotnom reklamacije prijavljene nakon zakonski predviđenog roka neće biti prihvaćene.

O ishodu rešavanja reklamacije bićete obavešteni putem SMS-a ili putem elektronske pošte.

Za sve dodatne informacije možete na kontaktirati na telefon:
+381 11/428 6236, radnim danima od 08 do16h.

Registracija novih korisnika:

Kako da dobijem dodatnih pet posto popusta?

Svaki novi korisnik koji prvi put poseti internet prodavnicu deloovi.com, prilikom registracije (popunjavanjem forme) postaje naš počasni član. 

Registrovani korisnici će biti prvi koji će biti obavešteni o akcijama na internet prodavnici, popustima i novim delovima u ponudi. Kao znak zahvalnosti kompanija DELOOVI doo Beograd registrovanim korisnicima daje dodatan popust na ceo asortiman delova u iznosu od 5%.

Registracija pravnog lica?

Pravna lica, servisi, mehaničari i profesionalni prodavci auto delova se takođe mogu registrovati popunjavanjem formulara na našoj internet prodavnici unošenjem PIB-a.

Kompanija DELOOVI doo Beograd će pravnim licima omogućiti ceo paket dodatnih usluga, kao što je direktna isporuka, određen rabat prevashodno količini poručene robe kao i odloženo plaćanje.

Registrovana pravna lica će moći poručivati robu koju trenutno nemamo u asortimanu,  i zajedno sa nama raditi na lageru proizvoda.

Niste pronašli odgovor na Vaše pitanje?

Biće nam zadovoljstvo da odgovorimo na svako Vaše pitanje!