Novi auto delovi za sve modele automobila po najjeftinijim cenama.
Posted in: Novi delovi za automobile

Nov ili polovan auto deo pitanje je sad?

Novi auto delovi za sve modele automobila po najjeftinijim cenama.

Da li kupiti nov ili polovan auto deo?

Kao što većina stvari u našem okruženju ima rok trajanja, tako i delovi za automobile. Bez obzira na to koliko ste savestan vozač i koliko vodite računa o svom automobilu (redovno servisiranje, preventivne posete mehaničaru, samopregled, redovno održavanje unutrašnjosti automobila, …), pre ili kasnije desi se da je neki deo potrebno zameniti.

Kada dođe do toga, svi vozači imaju jednu večitu dilemu: ”Da li kupiti nov ili polovan auto deo?”.

Ne postoji tačan i jasan odgovor na ovo pitanje, zbog toga što svi mi (vozači, automehaničari, proizvođači automobila) imamo različito mišljenje i neke svoje razloge za i protiv i jedne i druge opcije.

U prošlosti na našim prostorima nije bilo lako nabaviti deo za automobil, osim ako nismo imali nekog rođaka u Nemačkoj, Rusiji, ili nekoj drugoj razvijenijoj zemlji, pogotovo kada je reč o novom delu. Zahvaljujući tehnološkom i industrijskom razvoju, danas je to mnogo lakše, pa je na samim vožačima da odaberu da li će se odlučiti za nov ili polovan deo.

Zašto je pametnije odabrati nov deo za automobil?

Mi u kompaniji Deloovi, smo mišljenja da je bolje izabrati nove auto delove, ukoliko to mogućnosti dozvoljavaju, a u nastavku možete pročitati i zbog čega.

Svesni smo da je zbog trenutnog stanja u zemlji i svetu, i toga da i dalje vučemo posledice zbog ”pauziranja” života na dve godine usled pandemije Corona virusa, jedan od prvih faktora koji uzimamo u obzir pri odabiru novog ili polovnog dela njihova cena. Za originalne nove auto delove uobičajeno je da je potrebno izdvojiti veću sumu novca, dok su polovni delovi daleko jeftiniji. Međutim, ono što niko ne pominje jesu zamenski, novi auto delovi. Njihove cene su izuzetno pristupačne, a reč je o novim, nekorišćenim delovima.

Jedan od glavnih razloga zašto treba pre izabrati nov auto deo jeste bezbednost. Dužnost svih nas, vozača, je da se potrudimo da naš automobil bude funkcionalan i bezbezdan, kako za nas tako i za ostale učesnike u saobraćaju. Dešava se da polovni auto delovi služe da samo privremeno rešite problem, jer su često bili izloženi habanju i trošenju, što ih čini manje pouzdanim i podložnijim kvarovima, pa da biste to izbegli, najsigurnije je da oštećen ili neispravan deo zamenite novim.

Kada tražite deo, nije dovoljno da isti odgovara Vašem automobilu, već se podrazumeva da će taj deo biti ispravan i funkcionisati kako treba. Jedan od problema sa kojim se susrećemo kod kupovine polovnih delova jeste taj da često ne vidimo njihovo realno stanje i da se neretko dešava da prodavci pokušavaju da prikriju njihovo pravo stanje na razne načine. Polovni delovi mogu biti  ”skinuti” sa druge marke ili modela automobila, što znači da možda nisu u potpunosti ni kompatibilni sa Vašim automobilom. To bi moglo da prouzrokuje dalje probleme, pa i dodatne troškove. Što sigurno neće biti slučaj pri kupovini novih delova koji dolaze zapakovani, nekorišćeni, pravo iz fabrike u Vaše ruke.

Još jedna prednost koju imaju novi delovi nad polovnim je ta da pri kupovini novih auto delova uvek dobijete garanciju. Novi auto delovi se proizvode po tačnim specifikacijama i podržani su garancijom proizvođača. Navedeno osigurava da je reč o kvalitetnom delu koji će funkcionisati kako je zamišljeno, pa ćete moći mirno da spavate. Kada kupite polovan deo to nažalost nije slučaj, pa se može desiti da Vam ugrađeni polovan deo crkne za svega par dana, a prodavac nije u obavezi ili ne želi da Vam vrati novac ili zameni taj deo drugim, ispravnim.

Dajte doprinos očuvanju životne sredine!

Kod proizvodnje novih auto delova primenjuju se najnoviji materijali i tehnologije, što garantuje da će trajati duže i funkcionisati bolje od korišćenih/polovnih delova.

S obzirom na to da se danas ulažu posebni napori kako bi se sačuvala životna sredina, važno je napomenuti da se kupovinom novih auto delova stimuliše proizvodnja novih, ekološki prihvatljivijih delova i samim tim smanjuje otpad generisan starijim, istrošenim polovnim delovima.

Među vozačima veliki broj je onih koji izuzetno vode računa o unutrašnjem i spoljašnjem izgledu automobila. Ukoliko ste jedna ili jedan od njih, i ne želite da ”narušite” izgled svog ljubimca, onda eto još jednog razloga da definitivno odaberete nov auto deo, pogotovo ako se radi o branicima, retrovizorima, farovima i slično.

Možemo zaključiti da iako polovni delovi deluju kao budžetski prihvatljiviji izbor, dugoročnu korist ćemo ostvariti odabirom novih auto delova, jer ćemo biti sigurni u njihov kvalitet, kompatibilnost, trajnost, pouzdanost i uticaj na okolinu.

Koliko treba biti obazriv pri odabiru automehaničara koji će voditi računa o Vašem automobilu, toliko treba voditi računa da, bilo nove bilo polovne auto delove kupujete na proverenim mestima.

Ukoliko ste se odlučili za kupovinu novih auto delova, onda Vam preporučujemo da posetite našu intrenet prodavnicu www.deloovi.com. Za svaki od preko 150 000 novih auto delova  u našoj ponudi (karoserijski delovi, rashladni sistemi, brave, brisači, armortizeri i još mnogo toga), nudimo Vam garanciju da se radio o visokokvalitetnim novim auto delovima kao i mogućnost zamene, ukoliko Vam poručeni deo ne odgovara ili ste pogrešili pri porudžbini.

Zapratite nas na društvenim mrežama i budite u toku sa akcijama kompanije Deloovi.

www.deloovi.com
011 428 62 36